Συνδυασμός προϊόντων διακοπής καπνίσματος

Μεγιστοποιήστε τις πιθανότητες επιτυχημένης διακοπής του καπνίσματος χρησιμοποιώντας το Διαδερμικό Έμπλαστρο σε συνδυασμό με την τσίχλα NICORETTE® κ.λπ. κάθε φορά που χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη για να καταπολεμήσετε την έντονη επιθυμία σας για τσιγάρο.

Μεγαλύτερες πιθανότητες διακοπής του καπνίσματος

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες έχετε σχεδόν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να κόψετε το κάπνισμα χρησιμοποιώντας το Διαδερμικό Έμπλαστρο NICORETTE® σε συνδυασμό με την τσίχλα NICORETTE®, σε σύγκριση με τη δύναμη της θέλησης μόνο.

Πώς λειτουργεί ο συνδυασμός προϊόντων

Το σύστημα συνδυασμού προϊόντων βοηθά στον έλεγχο της έντονης επιθυμίας για τσιγάρο, κάθε φορά που εμφανίζεται.

Μέθοδος υποκατάστασης νικοτίνης για την σταδιακή διακοπή του καπνίσματος

Είναι γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να διακόψουν το κάπνισμα σταδιακά. Στη διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η μέθοδος υποκατάστασης νικοτίνης. Στόχος αυτής της θεραπείας είναι να λάβει ο μια μικρή ποσότητα νικοτίνης στον οργανισμό του, χωρίς όμως να χρειάζεται να καπνίσει.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η μείωση των συμπτωμάτων στέρησης ενώ παράλληλα ο καπνιστής μειώνει την ψυχολογική και συμπεριφορική του συνήθεια να ανάβει ένα τσιγάρο και να το καπνίζει. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ο καπνιστής δεν εκτίθεται στο βλαβερό μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο ευθύνεται για την υποξυγοναιμία αλλά και ούτε στα οξειδωτικά αέρια και την πίσσα που επίσης βλάπτουν τον οργανισμό.

Οι διαθέσιμες μορφές των υποκατάστατων νικοτίνης

Προκειμένου να εφαρμόσετε την μέθοδο υποκατάστασης νικοτίνης θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ή παραπάνω προϊόντα προκειμένου να εισάγετε την νικοτίνη στον οργανισμό σας. Ο τρόπος με τον οποίον δρουν είναι παρόμοιος, όμως χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα περιλαμβάνει τα προϊόντα μακράς δράσης, όπως είναι το έμπλαστρο, το οποίο απελευθερώνει μια σταθερή ποσότητα νικοτίνης στο αίμα.

Η δεύτερη κατηγορία προϊόντων περιλαμβάνει τα προϊόντα βραχείας δράσης, όπως οι τσίχλες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν περιστασιακά για την καταπολέμηση μιας έντονης επιθυμίας για κάπνισμα.

Ποια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποκατάσταση της νικοτίνης

Τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την διακοπή του καπνίσματος είναι τα εξής:

1.     Έμπλαστρα

Πρόκειται για επιθέματα δέρματος τα οποία είναι διαθέσιμα σε τρεις περιεκτικότητες. Συνιστώνται κυρίως για όσους καπνίζουν αρκετά τσιγάρα μέσα στην ημέρα και αποτελούν μία πλήρης μέθοδο υποκατάστασης νικοτίνης. Ο κάθε καπνιστής μπορεί να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα έμπλαστρα με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα και σταδιακά να περάσει σε εκείνα με λιγότερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη.

2.     Τσίχλα

Η χρήση τσίχλας με νικοτίνη είναι μία μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την λήψη νικοτίνης. Οι γενικές συστάσεις αναφέρουν ότι οι καπνιστές μπορούν να χρησιμοποιούν τις τσίχλες κάθε φορά που έχουν έντονη ανάγκη να καπνίσουν. Έτσι, με το μάσημα απελευθερώνεται νικοτίνη η οποία εισέρχεται στον οργανισμό του ατόμου μέσω του στοματικού βλεννογόνου. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά προκειμένου η νικοτίνη να φτάσει στο αίμα.

3.     Εισπνεόμενη νικοτίνη

Είναι μια συσκευή την οποία χρησιμοποιεί ο καπνιστής ως υποκατάστατο του τσιγάρου. Όταν ο καπνιστής εισπνεύσει, απελευθερώνεται νικοτίνη στο στόμα του χρήστη που έχει τη μορφή ατμού και η οποία απορροφάται από το βλεννογόνο του στόματος. Όμως, και σε αυτή την περίπτωση η νικοτίνη που μπορεί να λάβει το άτομο είναι μικρότερη από αυτήν που θα έπαιρνε αν κάπνιζε.

Συνδυαστική θεραπεία με υποκατάστατα νικοτίνης

Σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι η συνδυαστική θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική για την διακοπή του καπνίσματος σε σχέση με τη χρήση μεμονωμένων προϊόντων. Στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις συνδυάζεται ένα προϊόν μακράς δράσης δηλαδή το έμπλαστρο με ένα προϊόν βραχείας δράσης. Προϊόντα βραχείας δράσης μπορεί να είναι μία τσίχλα, μία παστίλια ή το στοματικό σπρέι.

Το προϊόν βραχείας δράσης όπου θα χρησιμοποιήσει ο κάθε καπνιστής εξαρτάται από τις προτιμήσεις του. Για παράδειγμα, μπορεί ένας άνθρωπος να μην νιώθει άνετα να χρησιμοποιεί τα στοματικό σπρέι και να προτιμά τις τσίχλες. Ακόμη, σε αρκετές περιπτώσεις ο εξειδικευμένος θεραπευτής ενδέχεται να υποδείξει ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος ανάλογα με το ιστορικό του καπνιστή και τις συνήθειες του. Σε γενικές γραμμές, η μέθοδος υποκατάστασης της νικοτίνης θεωρείται ασφαλής ακόμα και σε όσους νοσούν από καρδιακές νόσους.

Couple on top of mountain

Είστε έτοιμοι να κόψετε εντελώς το κάπνισμα;

Μάθετε πώς μπορείτε να κόψετε απότομα το κάπνισμα χρησιμοποιώντας τα προϊόντα NICORETTE® για να διαχειριστείτε την έντονη επιθυμία για τσιγάρο και τα συμπτώματα στέρησης. Εάν σταματήσετε το κάπνισμα για 1 εβδομάδα, έχετε 9 φορές περισσότερες πιθανότητες να το κόψετε οριστικά.

Product Lineup

Βρείτε το σωστό προϊόν για εσάς

Απαντήστε σε μερικές σύντομες ερωτήσεις και βρείτε το κατάλληλο προϊόν για την περίπτωσή σας.