Δημιουργία ενός δικτύου υποστήριξης διακοπής καπνίσματος

Κατανοούμε απόλυτα ότι η διακοπή του καπνίσματος δεν είναι μια απλή υπόθεση. Θα υπάρξουν στιγμές που θα χρειάζεστε έστω μια μικρή ψυχολογική υποστήριξη. Εάν υπάρχουν άτομα στα οποία μπορείτε να βασιστείτε σε μια στιγμή αδυναμίας, έχετε ήδη ένα πολύτιμο πλεονέκτημα στην προσπάθεια που κάνετε για να μείνετε προσηλωμένοι στον στόχο σας. Παρακάτω θα βρείτε προτάσεις για τη δημιουργία του δικού σας δικτύου υποστήριξης.

 • Βρείτε ένα φίλο με τον οποίο θα κόψετε μαζί το κάπνισμα
  Στείλτε ένα email στους συναδέλφους ή τους φίλους σας που καπνίζουν, ρωτώντας εάν κάποιος από αυτούς ενδιαφέρεται να σταματήσει το κάπνισμα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να προσπαθήσετε να το κόψετε μαζί .
 • Γίνετε μέλος σε μια τοπική ομάδα
  Ρωτήστε στην βιβλιοθήκη ή στο νοσοκομείο της περιοχής σας εάν υπάρχουν ομάδες υποστήριξης για τη διακοπή του καπνίσματος στις οποίες θα μπορούσατε να συμμετάσχετε ή αναζητήστε διαδικτυακά μια ανάλογη ομάδα.
 • Βρείτε μια τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τη διακοπή του καπνίσματος
  Αναζητήστε διαδικτυακά κάποια συμβουλευτική υπηρεσία, στην οποία θα μπορείτε να τηλεφωνείτε για πληροφορίες και υποστήριξη.
 • Διαδώστε τα νέα μέσω διαδικτύου
  Ενημερώστε την κατάστασή σας στο Facebook ή στο Twitter, ανακοινώνοντας σε όλους ότι κόβετε το κάπνισμα. Θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των ανθρώπων που θα σπεύσουν να σας προσφέρουν ενθάρρυνση και υποστήριξη.
 • Ξεκινήστε ένα blog
  Γιατί να μην ξεκινήσετε ένα blog σχετικά με την πορεία σας προς την οριστική διακοπή του καπνίσματος; Οι τακτικές αναρτήσεις για την πρόοδό σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μοιραστείτε με τους αναγνώστες τις μεταβολές στη διάθεσή σας. Είναι πολύ πιθανό να λαμβάνετε σχόλια από άλλους χρήστες με την ίδια ή παρόμοια εμπειρία.
Hand on Shoulder

Πώς να πείτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ότι θα κόψετε το κάπνισμα

Διαβάστε τις υποδείξεις που σας προτείνουμε για να ανακοινώσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ότι θα κόψετε το κάπνισμα.

Family Rafting

Απαλλαγή από τις καπνιστικές συνήθειες

Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια διαδικασία μάθησης. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο και να κρατηθείτε μακριά από το τσιγάρο.